zaterdag 24 februari 2007

Ik zie ze vliegen

Of niet?



Nee hoor, alleen het draadje weggeretoucheerd. De heli had ik al maanden in huis, gekocht op een markt voor 3 euri, maar, opnieuw geinspireerd door Muis, er nu eindelijk iets meegedaan. Ben alleen wat luier dan Muis en heb hem niet zelf gebouwd. De heliport is eigenlijk niets anders dan een stuk schuurpapier met een "H" van wit plakband. Er moet nog een randje omheen, witte steentjes of zo, plus nog wat versteviging. Komt later wel. Ik moest nu nodig weer eens iets op de blog zetten.
Voor de fotomieren.....s: available light, D200 op 1600 ASA H1.o (dus eigenlijk 3200 ASA en de ruisonderdrukking voor hoge gevoeligheden aan). En gemaakt zonder hem boven mijn hoofd te houden dus zonder door de zoeker te kijken. Ik ben helaas niet zo lang als ene 103.

Ook nog voor weinig (2 pop, ja, weer bij de Ac...n) een afsleeptruck op de kop getikt. Of die helemaal goed op schaal is weet ik niet, maar het lijkt heel aardig.

De auto die er origineel opstond is kaduukgegaan in een poging hem op een schadegeval te laten lijken. Het was ook wel erg dun plastic. Die auto die er nu op staat is een Polistil die ik op een rommelmarkt tegenkwam.

zondag 18 februari 2007

Parade

Die kast en vitrine moesten even een keer worden afgestoft. Waar laat je die auto's dan zo lang? Dan maar op de baan - en zo ontstaat weer een ideetje voor een onderwerp(je).
Zo maar een fotootje voor de liefhebbers.

zondag 11 februari 2007

De 9 uren van Speedtrack

Gisteren bij Klaas kwam ik André "Dakotatrack" tegen en hij vertelde me dat vandaag bij Speedtrack de laatste grote race op de huidige locatie zou worden gereden. Tja, dat wil je dan toch weer niet missen, ook al niet omdat je die lui ook nog even een hart onder de riem wilt steken. Misschien dat dit topic daar toe bijdraagt.

MJ, WJ en ondergetekende hadden, na ons bezoek in december, eigenlijk het idee opgevat om daar eens wat vaker te gaan racen. Vorige week bij het Kasje hoorden we het slechte nieuws over Speedtrack en dat gooit dan wel roet in het eten. Gelukkig blijkt dat Speedtrack alweer in een vergevorderd stadium van onderhandelingen is over een nieuwe locatie en ik vermoed - en hoop van harte - dat we binnenkort wel een vreugdekreet zullen horen vanuit Kampen.



Volgens de voorzitter (Hans) zal het na de verhuizing eerder maanden dan weken duren voordat de zaak weer op poten staat. Een van de werkzaamheden lijkt me alvast duidelijk - beetje roestig - dat bordje...



Ik hoop toch wel dat ze dit prachtige pitgebouw erin houden!

Bijgaand enkele beelden van de 9 uurs SSCN race die vandaag gehouden werd. De deelnemende teams waren (ik hoop dat ik het goed heb) Fastlane 1 en Fastlane 2, SVN, Matchbox en Speedtrack. Op het moment dat ik deze post maak is de uitslag nog lang niet bekend, want pas vanavond om 9 uur is de race gereden. Voordat de goegemeente iets gaat roepen over scherpte: ik heb niet geflitst,want dat leek me niet goed voor de concentratie van de racers. Ik had alleen maar een G5 bij me, want de EOS van mijn werk had ik niet thuis dit weekend. Lange (1/4 - 1/8) sluitertijden dus en vandaar ook op een paar foto's rode en witte strepen in plaats van auto's. Het gaat om de sfeer en om het vastleggen van wat beelden die over enige tijd historisch zullen zijn.









Roel in charge!



Het bekende beeld - die dokterskoffer is toch wel erg populair onder slotracers.





En lekker ouweh...en hoort er natuurlijk ook bij.


Héé...daar heb je hem ook!





Vandaag wat meer gefilmd dan gefotografeerd dus: kiek maar!
Bijgaand filmpje is bijna 10Mb, dus wees gewaarschuwd!


Filmpje_speedtrack
Hosted by eSnips

dinsdag 6 februari 2007

Verser kan bijna niet...

Een blog met nog maar één post en JeeWee heeft ze al weer in de smiesen.

Alweer een nieuwe blogger: Cultivated Field Course

Het eerste wat ik van ze wil weten is hoe ze aan de naam komen.

Side-tracked i.p.v. slottrack(ed)




Twee collega fotografen die even vergeten waren dat we hier voor onze hobby waren...
Gesnapt, met dank, door niemand anders dan Frank!

't Was een prima gesprek wat mij betreft.

maandag 5 februari 2007

Zwart-wit prent voor Frank

Ineens klopt die "korrel" weer, zo deden we het in de seventies op de MTS voor fotografie, bestaand licht, pittig (zeg maar "hard") afgedrukt, een zwartje randje. Krijgt er wel iets historisch van.
Trouwens, je ziet deze stijl nog steeds in de "kunstzinnige" fotografie hoek.

Meer over de slottrackdag bij Het Kasje

Niet veel tekst deze keer. Kijk maar naar de plaatjes.

Je voelt je hier onmiddelijk thuis - misschien komt dat wel door die typische "op zolder" situatie. Die balken wel wat "hachelijk" voor Frank.
Een ontspannen ontvangst, net of je iedereen al kent - en dat doe je eigenlijk ook - alleen nog zonder de bijbehorende gezichten. Een sfeer van "iedereen komt een keer aan de beurt" en kennis delen. Prachtige baan, met zorg gemaakt, veel leuke details. Dit is promotie voor de slotracehobby. Het lijkt me wel duidelijk waarom Klokhuis juist hier opnamen heeft gemaakt.

Het was een mieters mooi middag.



Mooie hoekjes genoeg op deze baan. Als je niet rijdt is er voldoende te beleven.



Even de achtergrond wat verdoezeld. Het leek met niet interessant voor jullie om tegen de kruizen van een paar niet nader te noemen heren aan te kijken.



Sfeertje niet?




Henk Wijngaard was er ook.







Frank in zijn element.


Toch nog even serieus, met niet al te serieuze auto's.
Voor een foto van de winnaar even switchen naar Frank 103 ik stond m'n tijd namelijk even niet op te letten...





DJ, annex regisseur, annex wedstrijdleider.


Marshalls...of sheriffs...of...






Workstations, of hoe noem je dat. Bij die bovenste foto heb ik een camera instelling fout gehad, want bijna alle auto's zijn groen geworden. Wat zegt u? Iets met vuilnisbakken? Ja, dat lijkt er wel op, dit zooitje. Gooi maar in de kliko...maar dan wel die van mij.





Mooi hoekje hoor..


Zeg eens aaa... de a van advies!

John uut Z, het is me gelukt hoor... de beurs bleef gesloten - bij mij wel...





En het laatste mooie hoekje.



Het Kasje? Dat deugt!

zondag 4 februari 2007

Slottrackdag Het Kasje

Vandaag was de open dag voor slottrack "gebruikers" bij Het Kasje in Driebergen.

Hier de eerste foto's. Vandaag heb ik even geen puf meer, dus morgen meer.

Als je toch erg nieuwsgierig bent kijk dan even op de blog van frank103 , de enige echte slotracejournalist die mij dus de loef weer heeft afgestoken.







vrijdag 2 februari 2007

Nijvere Fransman - met update 3 feb




Deze trof ik aan via oldslotracer - een zéér aan te bevelen site, vooral als je houten banen mooi vind.


Als je al van plan was een houten baan te maken moet je maar eens kijken onder dit plaatje op de site http://medslotring.free.fr/ van deze nijvere fransman, met veel gevoel voor documentatie. Ook als je frans magertjes is dan zijn de plaatjes alleszeggend.

3 feb. - nog even een toevoeging, vooral voor Muis: we zijn kennelijk niet de enige die vinden dat er op een slotracecircuit vette happen te koop moeten zijn. Na enig doorklikken op deze fransman kwam ik dit tegen:



Verder: je kan deze franstalige site kennelijk ook in het engels vertaald bekijken.