dinsdag 18 december 2007

Slotracen: milieuvriendelijke hobby - toch?

Zeker, het racen met één-op-één auto's staat qua belasting van het milieu niet in verhouding to het slotracen. Maar als je eens aan het opruimen van je hobbyzolder slaat, dat kom je nogal wat spulletjes tegen:


En, zoals ik onlangs ook al liet zien in het bericht over de FIA GT race bij SpeedTrack in Kampen, wordt er nogal wat aan "sterk spul" gebruikt in onze hobby:
We hebben het dan nog niet eens over de materialen waar de slotcars van gemaakt zijn en de productiemethoden. Sinds juli vorig jaar is er een wetgeving die een en ander regelt. Europees, maar met wereldwijde navolging.
Dankzij deze wetgeving (RoHS/WEEE) wordt er onder ander voor gezorgd dat nu geproduceerde producten, zoals b.v. speelgoed, het milieu voor onze achterkleinkinderen niet alsnog vervuilen. Immers: als je nu een slotcar koopt is de kans groot dat deze pas vele tientallen jaren wordt weggegooid.
Laten we op kleine schaal - 1 op 32 bijvoorbeeld - ook zorgen dat we zorgvuldig omgaan met het milieu. Denk maar eens aan de lege flessen van wasbenzine, lampolie, maar ook lappen die met deze spullen gebruikt zijn. Doe ze in de chemobox.

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Een beetje aan chemicaliën kan toch niet zoveel kwaad? Straks zijn al die millieurakkers werkeloos als we niets meer vervuilen. Of zijn die grondsaneringsbedrijven allemaal werkeloos.

Misschien moet er een kilometerheffing komen voor racebaanauto's?

:-)

John zei

Misschien kunnen we de milieu-aktivisten even van ons lijf houden met hybride raceautootjes? Dan vertellen we ze later wel dat het ook helemaal elektrisch kan. ;-)