zondag 23 mei 2010

Scenery en servicestation

Verder met de bouw van de brug. Zoals gemeld moest ik om het enigszins "echt" te laten lijken een opening in de boarding maken. Dat viel helemaal niet tegen:


Als gebruikelijk viel het schilderen weer niet echt mee. Maar dat valt te camoufleren door het aanbrengen van wat reclame en raceblokjes. Inmiddels een lamineerapparaat aangeschaft zodat het printwerk ook mooi blijft.Zoals jullie zien is het toch een lift geworden. De deuren bestaan uit een 0.7 mm vliegtuigtriplex, beplakt met zilverfolie (dezelfde folie die Gait gebruikt voor zijn blingbling auto's). De folie is opgeschuurd om het op roestvrijstaal te laten lijken. De omlijsting is van fineerstroken die met zilververf zijn beschilderd.
Dan nog even wat ander aanzichten. Ik kan helaas nog niet aan het middenterrein - ruimte rondom de snack kraam - beginnen, want ik moet af en toe nog op de baan om aan het gedeelte vlak voor de achtergrond te werken.


De reclames zijn vooral gekozen vanwege de kleuren. Ik wordt helaas niet door de betreffende firma's gesponsord.
Er moet nog wel hier aan daar wat aan de afwerking worden gedaan, maar dat komt later wel.


Inmiddels is ook de "Marshall Tower" binnengekomen en geplaatst. Het ontbreekt vooral nog aan "poppetjes". Carrera heeft wel marshalls (allemaal broers.....), maar ander figuren voornamelijk zittend. Er zijn wel mooie staande te koop (Preiser), maar 20 Euro voor drie poppetjes is toch een moeilijk te nemen drempel.
Verder heb ik deze week van wat restanten kunststof opplakmateriaal (geschuimd PVC), wat 1,5 x 1,5 cm latjes en een stripje messing een nieuw "servicestation" gemaakt. 


De oude was inmiddels wel erg rijp voor de vullis. Na vijf jaar bijna dagelijks gebruik helemaal doordrenkt van de olie en zwart van het banden schuren.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

dat ziet er weer prima uit henk
vooral het service station nu krijgen we geen vieze handen meer

arnaud zei

Dit is dus weer een mooi stukje modelbouw van je, na de foto's te bekijken wordt het al een mooi aangekleed geheel.

Anoniem zei

Het ziet er goed uit. Je hebt oog voor detail.

Huub.G zei

Ziet er strak uit Henk!

Jacko zei

Ziet er erg goed uit Henk! Dat lamineren is een goede zet bedenk ik mij nu. Op het aloude Grumblers Course zag het papierwerk er na een paar maanden altijd wat smerig uit. Nu kn je d'r even eenschoonmaakdoekje over heenhalen en het is weer helemaal spic en pan.

Wel oppassen met flitsen tijdens de fotosessies denk ik!

HenkG zei

@Jacko - ik flits nooit bij foto's van de racebaan en probeer dit overigens zoveel mogelijk te vermijden bij dit soort foto's. Je maakt met flitsen - let wel, met een flitser vanaf de camera - alle sfeer kapot. Van glimmers heb ik dus praktisch nooit last. Overigens bestaat er ook matlaminaat (de stukken met zwart/witte blokjes op de laatste foto's zij b.v. mat gelamineerd)
Zo goed als alle foto's die je de afgelopen jaren op mijn blog hebt zien voorbijkomen zijn niet geflitst.
Lang leve IS) 1600 en beeldstabilisatie.

Steffer zei

Dit zie ik graag Henk! Heel mooi gedaan!

Jacko zei

Ik was even vergeten dat jij van de "available light" soort bent... :-)