donderdag 3 maart 2011

Het werd weer tijd....

Een maand niet bloggen en amper slotracen. Vooral dat laatste is sinds een jaar of vijf niet gebeurd. Toch een goede reden hiervoor: het huwelijk van de zoon des huizes en de bijbehorende verhuisbeslommeringen. Aansluitend gelijk ook maar een kleine verbouwing - het herinnemen van de slaapkamer die zoonlief de laatste 23 jaar in gebruik had.

Al in geen tijden ook een slotcar aan de verzameling toegevoegd en ook daar werd het weer tijd voor. Maar wat? Eigenlijk wil ik alleen maar meer slot.it wagens, maar de modelkeuze is wat beperkt. Ombouwen met slot.it spullen is natuurlijk een optie en met een klein overschot aan slot.it materiaal - voor wielen - besloot ik om eens in het Flyslot assortiment te gaan neuzen. Flyslot (= Fly) maakt een flinke keuze aan modellen, maar de kwaliteit van het rijdend gedeelte is gewoon pet. Prima ombouwmateriaal dus. Mijn oog viel op deze:


.... niet in de laatste plaats aansprekend vanwege de Kodak (toch een nostalgisch merk voor een ouwe beroepsfotograaf) sponsoring. En de prijs deugde ook want deze hoort bij de cheapo serie van Flyslot.
Ombouwmateriaal zoals gezegd. En ja hoor. De auto gaf na 2 1/2 rondje op TwentTrack al de geest! In dit geval bleek de motor "bagger".  Toch nog even een plaatje, voordat ik de verdere "bespreking" begin.


De motor werd vervangen door een slot.it Boxer die ik nog had liggen; wikkel eraf om de hotglue, nodig om de motor vast te zetten, goed te laten plakken.
De kabels zijn ook vervangen. De orginele driedraads (waarom ?) die veel te ver gestript waren hebben vermoedelijk een sluiting veroorzaakt waardoor de motor stuk ging.

De achterwielen zijn 17x10, waarvan ik er enkele over had omdat bij ombouw van Ninco auto's altijd aan een kant 17x8 short hub gebruik. Hierop 20x11 P6 banden.
Voor 15x8 op een slot.it as met hierop een stel versleten 19x10 P3s. Begin ik altijd mee. Bevalt het niet dan zet ik alsnog griploze (Z0) op. Bij 15x8 slot.it wielen zitten "spaak" inserts en in 17x10 altijd BBS. Ik ondekte dat er losse inserts voor de slot.it McLarens te koop zijn en dat hebben wel spaken. Passen dus mooi bij die 15x8 setjes.

Het plastic van het chassis is iets te dun voor de lagers, maar dat is opgelost door deze vast te lijmen met superglue.

Verder een sleuf geboord en gevijld om het slot.it tandwiel dat een flink grotere doorsnee heeft dan het originele tandwiel, ruimte te geven:

Na een korte proefrit wat lood voorin. Bleek onvoldoende. Achter nog iets erbij volgens beproefd recept, nl. een driehoek tussen achterwielen en schoentje (zie foto bovenaanzicht chassis).
Na minder dan 15 ronden rijden: 5,4 sec .. 5,3 sec. en uiteindelijk een 5.277. En dat betekent een 8e plek op de TwentTrack statistiek! Niet de simpelste auto om te rijden, vanwege de Boxer, maar toch ook goed voor 54 rondjes in vijf minuten.

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Gefeliciteerd met de bruiloft van je zoon Henk!
Die auto vind ik verder niet zo fraai, maar is toch een leuk knutselobject!

HenkG zei

test