zondag 4 mei 2014

Eindelijk weer eens wat nieuws

Voor het geval er überhaupt nog iemand geinteresseerd is in TwentTrack, na de lange stille periode, toch maar wat nieuws melden nu er eindelijk wat te melden valt.

Het staat wat op een laag pitje met de activiteiten op TwentTrack de laatste paar jaar, maar het begint weer te kriebelen.
Recentelijk alle auto´s eens weer laten lopen. De meeste gaan nog prima, maar toch moest ik een enkele van ver weer terughalen. Enkele motoren begonnen zelfs heftig te roken en een paar heb ik zelfs moeten vervangen.

Hoewel niet meer dagelijks, toch wel een of twee keer per week wat rondjes rijden en wat sleutelen. En dan denk je, ik moet weer eens wat nieuws gaat kopen.

Het werd een slot.it model van deze :Van binnen toch wat anders dan de slot cars die ik gewend was, hoewel er eentje uit mijn verzameling ongeveer hetzelfde was uitgerust, nl. de Audi R8C Racing (die oranje).


Helaas moest ik al direct aan het sleutelen, want de achterwielen waren zodanig gemonteerd dat ze nog amper rondgingen. Helaas ook, waren de inbusschroeven zodanig vastgedraaid, dat ze zelfs een nieuw inbussleuteltje (overigens bijgeleverd bij dit model), doldraaiden. Met veel moeite de wielen los kunnen krijgen (wrikken) en nieuwe inbusschroeven aangebracht. De boel gesmeerd en ook al gauw tot de conclusie gekomen dat er wat gewicht op de voorkant moest worden bijgeplaatst. De originele banden deden het zo gek nog niet, althans zeker niet minder dan de P6 compound, die het doorgaans prima doet op TwentTrack.

Maar de flat six is nogal `wild` en bleek moeilijk te beheersen - ik mat maar liefst 32 km/u!Ondanks het lood voorin wilde de auto nogal eens rechtdoorschieten op bepaalde plaatsen op de baan.

Daarom het originele schoentje vervangen door de CH10 - het type dat je met een schroefje vastmaakt inplaats van de gebruikelijke clip. Deze steekt iets dieper in het slot en is ook ietsje dikker. Voor de aardigheid ook eens een paar PT26 banden er op en ja hoor - het ging loos....

Resultaat:
7 opmerkingen:

FRANK103 zei

Winterslaap is weer voorbij Henk? Het slotracen is maar een hobby, en heb je geen tijd, dan heb je geen tijd! Jouw fotografieblog is inmiddels naar de eeuwige digitale jachtvelden?

Leuke auto, maar eigenlijk triest dat er zoveel moet gebeuren voor hij een beetje wil rijden. Zelf kijk ik nog steeds naar een goede classic racer, om met dat soort races eens mee te kunnen doen met een competiieve auto, maar voorlopig staan de auto's nog in de kast.

Vriendelijke groet

Frank

jan willem van capelleveen zei

Hoi Henk, ik ben ook weer terug. Het blijft een leuke hobby. Leuke auto trouwens.

RoeBo zei

Leuk Henk, dat je het weer oppakt.
Mocht je weer eens zin hebben om op een clubbaan te rijden, wij rijden wekelijks in IJsselmuiden....
Groet,
Roel

MarcStouten zei

Hee Henk, gelukkig je bent ook weer bezig! De r is wel uit de maand maar racen kan altijd. AnyWhere AnyTime op je eigen baan! Toch?

Danny zei

Ben blij weer eens iets te lezen op je blog, Henk.

Danny

HenkG zei

Bedankt voor jullie reacties. Had ik na zoveel tijd niet verwacht.

@Frank. Het fotografieblog alweer gestopt. Ik voornamelijk vanwege een gezondheidsprobleem niet direct een hele reeks posten. Inmiddels bestaat de de verzameling alweer uit 197 fototoestellen, 32 filmcamera's, 33 flitsers en nog wat oude dokaspullen.
Nieuwe Classis: misschien die McLaren M8D van slot.it?

@RoeBo: helaas is het er nog niet van gekomen, maar ik ben zeker van plan eens een avond te komen racen bij jullie.

@Marc: ja hoor, eigen baan is goud waard. Winter met kacheltje, zomer met airco...

@JW: ik zal je blog ook weer eens in de gaten houden. Waar haal je de tijd vandaan om al dat nieuws te zoeken!

@Danny: en van jou idem!

PorscheHarry zei

Hé Henk, toch weer dat slotracevirus dat maar niet loslaat ? Zoals Frank ook al schrijft, het is een hobby dus alles wat je doet moet leuk blijven. Wel een fraaie auto die je hebt gekozen :-)