woensdag 22 juli 2015

Gouwe ouwe pret

Al minstens vier jaar op stal gestaan, deze Scalextric Nissan driftkop, eh drifter.

Spielerei?
Zeker, maar wel grappig zo af en toe. En helemaal nu ik weer wat plezier krijg in bloggen, niet in de laatste plaats ook door de nieuwe camera.
Niet echt een videocamera die Fujifilm X10, maar wel topkwaliteit. Wisten jullie overigens dat zeer veel professionele videografen nu filmen met een digitale spiegelreflex? Grote chip dus topkwaliteit beelden en een ruime keuze aan lenzen. Dit even terzijde.

De bandjes waren wel erg glad na vier jaar stilstaan, dus wel even ietsje meer grip veroorzaakt, dmv wasbenzine, lampolie etc. Anders kwam hij helemaal niet meer vooruit.

Voor jullie hier de gelukte en mislukte pogingen tot powerslide:Let ook op het hachelijke Frank103 bochtje !
5 opmerkingen:

MarcStouten zei

Glad baantje? Knap dat auto om as van schoen kan draaien. Mijn auto's kunnen dat niet.

HenkG zei

@Marc: de baan heeft prima grip, maar de banden zijn glad. Deze drifter is special gemaakt voor dit effect. Het schoentje, met een glijcontact, kan helemaal om zijn as draaien.
Ik denk dat deze zo'n 10 jaar geleden door Scalextric op de markt zijn gebracht.
Voor een uitgebreide beschrijving met foto's zie:
http://www.slotcarillustrated.com/Reviews/PowerSlideSet/PowerSlideSet.html

MarcStouten zei

hahaha. Is echt grappig om as heen. En stroomgeleiding wisselt ook als ik me niet vergis.

joop zei

weet nog dat een vriend van mij in de jaren 70 een carrera universial 123 racebaan had. dit systeem had een dunne ijzeren strip in de middelgeleider EN aan weerskanten daarvan een dunne ijzeren strip. onder de auto's zaten geen koolborstels, maar een soort van massief rood koperen plaatjes. deze konden ook 360 gr draaien.

FRANK103 zei

Leuk dat je het plezier in bloggen weer een beetje terug hebt! En dat met zo'n geweldig filmpje! Ik ga nu wel weer een dag naast mijn schoenen lopen, nu mijn bocht weer beeldvullend te zien is geweest.
Mijn nikon d90 kan ook filmen, in hd. Alleen doet de autofocus het niet en handmatig scherpstellen op dat kleine schermpje is geen succes. Zeker niet bij zonlicht.