zondag 4 juni 2017

De glans er af en nieuwe glans...

Nee, dit is geen verontrustend bericht. In figuurlijke zin heeft TwentTrack zeker zijn oude glans behouden, sterker nog.....maar daar over later.

Het houten TwentTrack, gebouwd in 2010, had van begin af aan een "probleem". Ik had een verf gekozen die niet mat genoeg was en daarom optisch wat onnatuurlijk overkwam. Vooral vervelend bij het fotograferen.Bij het racen zelf - optisch - geen probleem. Maar wel een probleem voor wat betreft de grip op de baan. De gebruikte zijdeglans verf (dat zeg ik, G.....) bleek toch wel erg veel grip te hebben. Dit samen met de steeds groeiende laag rubber.........maakte het rijden met sommige auto's - vooral Ninco's - lastig, tot zelfs onplezierig. Subtiel door de bocht lukte niet, resulterend in omklappen van de auto's bij het te hard nemen van de bochten. De Ninco's, zelfs als voorzien van een slot.it ombouwkit, stuiterenden soms de bochten door. 

Na lang twijfelen en advies inwinnen (Marc Stouten bedankt voor het advies over de "historische" verf) heb ik besloten de baan van een nieuwe toplaag te voorzien. Ik wilde niet alle tape (en dus ook bedrading) moeten verwijderen, niet in de laatste plaats omdat de onderkant van de baan sinds 2010 flink minder toegankelijk is geworden (opslag forse camera-verzameling).Dat betekende daarom een flinke precisie klus. Langs de sporen, striping en boarding betekende dat ik zo'n 90 meter "langs het randje" moest schilderen, voor ongeveer een derde deel op de knieen bovenop de baan. 
Daar moet je als 61-jarige eigenlijk niet meer aan willen beginnen: de zere botten zijn inmiddels hersteld....


Zoals jullie zien is de baan nu mooi mat en de grip is nu zodanig dat er ook powerslides gemaakt kunnen worden. Het was eerst wel even schrikken, want het was meer glijden dan rijden in het begin. De banden lichtgrijs na drie rondjes. Na wat stug volhouden en veel rondjes is de grip zoals bedoeld. 
De oude toptijden zijn niet terug, maar die waren eerlijk gezegd ook te veel doel geworden. Wat heeft dat wat banden gekost en veel gesmeer en geklieder met lampolie en poetsolie....

Inmiddels wordt hier en daar alweer wat rubberafzetting zichtbaar.Dan over die andere glans. Op deze foto's zie je oude meetbrug en de ingang van de loopbrug. Het TwentTrack logo heeft een lichtblauwe kleur als ondergrond. Nooit zo bedoeld geweest, maar op mijn oude printer lukte het me maar niet om de gewenste kleur te krijgen. Na een kapitaal besteed te hebben aan printpapier en inktpatronen heb ik indertijd maar besloten om het zo te laten.Inmiddels begonnen de kleuren ook nog eens te verbleken en heb ik een nieuwe poging gemaakt op onze nieuwe printer. Resultaat zie onder. Gelijk ook maar even wat verdere details toegevoegd. (Als Marc Stouten in dit tempo zou werken kreeg hij het nooit voor elkaar om elk jaar een nieuwe baan te bouwen).Dan verder nog wat detaillering toegevoegd:


reclame op de pittwall

Verder is de reclame voor een bouwmarkt (was indertijd om sponsoring-tactische redenen aangebracht) vervangen met reclame voor TwentTrack.


Ook was ik de witte boarding een beetje beu. Deze begon te vervuilen en geel te worden. Laat ik nog een blik engels rood van een onbekend merk - te koop in de bekende actieve winkel... hebben staan...


Een of andere archeoloog zal in de verre toekomst 
ontdekken dat er handtekeningen onder de
verf zitten en zich afvragen waarom....

Deze foto laat zien dat er inmiddels ook een wat groter beeldscherm aanwezig is, waarop de slotrace software beter is te zien dat op het scherm van de netbook PC.

En dan nog even dit, als reactie op de reactie van Frank103 - die hier volgens mij beslist wel genoemd wil worden, in een poging om hem te overtuigen dat de schaalverhoudingen van de modelauto's toch wel kloppen.....hoop ik....
5 opmerkingen:

FRANK103 zei

Hoi Henk jij als uitermate deskundige fotograaf/fotosjopper kan natuurlijk zodanig kiekjes maken en bewerken dat eenieder op het verkeerde been gezet kan worden! Misschien is het beter om een select gezelschap uit te nodigen om jouw vernieuwde circuit eens uit te proberen, zonder dat ik daarbij mijzelf meteen aan het uitnodigen ben.... ;-)
Leuk om te lezen trouwens dat je nog bezig bent met je circuit! En mocht die sauna inmiddels toch in de weg staan dan geef je maar een seintje, ik ken iemand met een motorzaag..... :-)

Danny zei

Mooie en leuke update/upgrade

RoeBo zei

Goed bezig Henk !

Paul zei

Dat Ninco's niet fatsoenlijk rijden ligt meer aan het feit dat het Ninco's zijn dan aan de baan

HenkG zei

@Frank103: op je "auto-uitnodiging" kom ik terug. Nee, die sauna blijft ter verwarming van de steeds strammer wordende ouwe knoken.

Danny, Roel en Paul, bedankt voor jullie reacties. Leuk om te weten dat er naast Frank nog meer mensen kijken naar mijn blog, zelfs na zo´n lange `radiostilte`.