zondag 19 juli 2009

Testing Obergonring

Begin bij start....


en raak vanaf dat moment "verslaafd".Dat kan je gerust zeggen van de slotracebaan die gemaakt is door Arnaud uut W (Gr.).


Obergonring is de naam van de baan, waar maar liefst 60% van de Twentse slotracegroep gisteren (zaterdag) de lange reis voor over had. En terecht!


Want wat rijdt deze baan soepel. De layout is zeer snel te noemen. De lengte is twee decimetertjes langer dan TwentTrack, maar de snelste tijden liggen op ongeveer tweederde.

En na de komst van de tukkers helemaal.... er bleef geen record meer heel! Maar daarover later.

Arnaud heeft (nog) geen koffer, maar de "middeltjes" zijn er niet minder om.


En verder is hij ook slim en zuinig. Waarom een whiteboard kopen als je je "statistics" ook op de verwarmingsketel kan bijhouden?


En maar rondjes draaien...zittend op de grond, want onze kabels waren te kort om op de aanwezige fauteuils te kunnen zitten. Ondergetekende heeft nu "zere botten", maar dat heb ik er graag voor over.


Al gauw werden er notities gemaakt door Arnaud (zie het boekje naast hem) en zoon Jos keek met groeiende verbazing naar wat zich voor hem afspeelde: "68 rondjes ???".
Inderdaad: het bestaande record van 61 rondjes in 5 minuten ging eraan.

En ook de snelste tijd, van 4.035 was niet veilig. Eerst reed Porsche Harry voor het eerst onder de vier seconden en toen...deed hij iets waar hij spijt van kreeg. Hij liet Gait met zijn auto rijden.

En ja hoor...


Het filmpje laat pas echt zien hoe snel het gaat.


Arnaud: je hoeft niet zo bescheiden te zijn, want je hebt een prachtbaan gebouwd waar we verschrikkelijk veel plezier aan gehad hebben.
Bedankt voor de grote gastvrijheid!

Mocht je nog niet genoeg uitdaging hebben aan de nieuw gezette records - misschien een uitbreiding met een "technisch" stuk baan? En anders kom je gewoon mij helpen met het bouwen van een houten TwentTrack.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

waar ga je heen met vakantie henk costa del gamma??
denk dat deze baan je echt over de streep heeft getrokken om een mdf baan te maken wat natuurlijk ook erg mooi rijd

arnaud zei

een uitbreiding blijft voorlopig nog uit want aan de nieuwe tijden heb ik eerst wel genoeg uitdaging.

bedankt voor de toffe middag.

Dikke Leo zei

Mooie snelle baan maar een technisch gedeelte zou ook mooi zijn. zvoor iemand die deze mooie baan heeft gemaakt zou dat geen probleem hoeven zijn ;-)

RoeBo zei

Leuk verslag Henk, in je eigen bekende stijl.

Zo'n snelle baan is weer eens wat anders dan de technische banen waar we normaal op rijden.

FRANK103 zei

Mooi verslag Henk! Tja, Gait is gewoon een vlot type, toch wel lullig voor Arnaud en Harold dat hij beiden even laat zien hoe het wel moet....

:-)