maandag 2 november 2009

Klassieker

Na een flinke blog pauze hier weer eens keek op de week...Nou nee, toch maar niet. De foto is een niet creatieve registratie van de prima slotracekeek die ze bij Slipstream bij de koffie hadden. Het smaakte best, na een lange rit in de mist, helemaal vanuit Tukkersland.

Voordat het gaat lijken dat ik ene 103 - wiens achternaam niet in het inschrijfregister staat voor de Classic Cup, georganiseerd door FrankSlot - ga ik maar gauw over op een "serieus" verslag, voorzien van plaatjes van slotcars en een racebaan - en zo....

We dachten dat we mooi op tijd waren - Porsche Harry en ondergetekende. Maar er waren al mensen aan het trainen en de koffie was al bruin.Maar "Harry" had nog geen zin in koffie. Uitpakken die handel en wel onmiddelijk. Trainen!


Natuurlijk, trainen. Dat moet ook gebeuren, dus in de rij.


Na twee trainings ronden  - een met de Porsche 908 en een met de Ferrari 512M - langs alle 6 banen, besloot ik de laatste te gaan inschrijven. Gelijk maar door de keuring. Ik heb niet zulke goede ervaring met teveel trainen, wat inmiddels al enkele keren een defekte auto opleverde die tijdens de wedstrijd niet meerwilde presteren.Inschrijven - zoals je op de foto ziet - als eerste.


Gelijk maar een overzicht vanuit de "commentaar" positie, waar de wedstrijd administratief al werd voorbereid.Ook tijdens deze training ontkwam ik niet aan schade. Zie de ongelijke spoilers op de 512. De linker auto is die van Porsche Harry. Ik zou niet weten wat het merk zijn auto is ..


Ik kreeg overigens de indruk dat er met de keuring een kleine "uitleg" nodig was?


Voordat de race begon, konden de bloggers het niet laten materiaal te verzamelen voor hun verslag - en elkaar daarbij te betrappen. (Wie was daar ook weer mee begonnen?)


Nou ja, dan maar "stiekum" foto's maken. Zo....


... zo:


En dan wordt het serieus, waarbij blijkt dat ook niet bloggers het fotograferen niet kunnen laten.
De wagens in de nieuwe "Touring" klasse zijn geplaatst, en dat moet door de Speedtrackers even worden vastgelegd.


Nog even bestickeren...


En dan kan de race van start. Helaas geen foto's, want ik moest inzetten.

Als troost dan maar een andere "serieuze" foto, waarbij zowaar ook alweer twee bloggers in beeld zijn in de uiterste posities.En op het laatst natuurlijk de beste tegen elkaar:


Resulterend in diverse uitslagen per klasse, van "rookie" tot "ladiescup", maar dit zijn dan de eerste drie uit het "overall" klassement. Hmmm -- prima keuze die nieuwe Touring klasse!O ja. Mis vooral de verslagen van andere bloggers (Frank 103, PorscheHarry, Dikke Leo, Slot on the Attic) en op de Slipstream site niet! Zie de linken lijst aan de rechterzijde.


5 opmerkingen:

Dikke Leo zei

Leuk verslag en natuurlijk goede foto's. Ik vond het weer een gezellige dag met al die mannen die het niet kunnen laten om met autotjes te spelen ;-)

FRANK103 zei

Gave serie Henk, eerste foto is natuurlijk top, zag de cake staan maar voordat ik de camera uit de tas had was de cake op. Drama, bijna dag verpest, maar gelukkig was er ook tosti en worst (zonder broodje). En over het racen: volgende keer meer gas geven voor een podium positie, zelfs die lelijke roze alfa was sneller dan jouw mooie Ferrari!

:-)

PorscheHarry zei

Beetje info bij de Technische Keuring weghalen is nooit verkeerd ;-) De heftigste rit was wel de terugweg. Ik dacht even dat we een boot nodig hadden op de A1. Op naar de volgende Classic, ik vond'm weer geweldig!

Steffer zei

Een lekker gezellig verslag Henk! Ik heb een leuke dag gehad en ga me zeker voor de volgende classic race inschrijven!

RoeBo zei

Weer een leuk verslag Henk !

Fraaie Ferrari 512 had je bij je. Je reed er ook beter mee als met de Ferrari 312PB, leek mij.
Ik kan me die Ferrari 512 nog goed herinneren als achtergrond foto op de PC, was gemaakt door Gerard van Dongen, slotcar onder de Dunlop brug en in monochroom blauw. Ik zal je die nog mailen.