donderdag 15 april 2010

Baas op eigen baan...maar hoe lang?

Dat was nog eens een goede slotraceavond vanavond.

Echt leuk is het natuurlijk niet als jezelf niet het baanrecord in handen hebt. Gait uut Delden deed dat tijdens zijn eerste raceavond op het nieuwe TwentTrack (zie deze post). Op 5.361 stond dit record. Ik kwam er maar net niet onder. 5.382 stond er al enige tijd. Dan vanavond het "besluit" hier iets aan te doen. Nieuwe P6 banden, en een 27 tands kroonwiel 27, ipv een 26er. Bandjes even goed inrijden en met lampolie insmeren. Wachten tot het droog is en op die baan met die hap. En jawel:
De dag is goed!

Nog even een ander record proberen stuk te rijden: het aantal ronden per 5 minuten. Wel zo belangrijk als een toptijd, want "er in" blijven, da's de kunst met slotracen!
Ook bingo! Goed concentreren en niet steeds op de DS kijken. Ik dacht 52 rondjes te halen, maar het werden er dus 54 (en nog een metertje of drie). Dat betekent een gemiddelde rondetijd van 5.555.

En dat met een in-liner:
Wel gemodifeerd, deze Spirit Dallara Sport. De oorspronkelijke wielen en aandrijving deugden niet. De auto veel te laag. De auto is voorzien van een slot.it achterbrug met 17x10 wielen en hierop P6 19x10 rubber (of wat het ook mag zijn). Vooras, gewoon zo'n geval met plastic slot.it wielen.

De originele motor, die in de oorspronkelijk (lage) instelling maar liefst 60 gram magneet trok - op TwentTrack niet relevant is eigenlijk niet eens zo snel:27 kmh valt best mee. Vergelijk maar eens met de Audi RAW van slot.it die maar liefst 39 kmh op de klok zet.

Eindelijk - baas op eigen baan. Niet gek als je bedenkt dat ik zeker geen slotrace natuurtalent ben.

Volgens mij begint er iemand in Delden al te broeden... en ook de eerstvolgende gasten op TwentTrack, helemaal uit het hoge noorden.

Ik zal er maar van genieten zo lang het kan....

5 opmerkingen:

Danny zei

Lap, het sleutelwoord tuning zal hier vaak gaan verschijnen, ik kon het zo voorspellen...
Het is een stepping stone theorie, eerst droom je van een houten baan en éénmaal je deze hebt ben je al verslaafd aan het volgende nml spelen met tuning onderdelen.
Volgende voorspelling:
De tijd van 5.311 zal zeker nog onder de 5 sec duiken, kwestie van enkele weken en het vinden van de geschikte wagen met de juiste afstelling.

arnaud zei

Ik verheug me al voor morgen. En ik lees dat je toch wel lampenolie gebruikt, ik ga zekers mijn best doen om een gooi te doen naar dat record.

Tot morgen

Steffer zei

Snelste op je eigen baan, dat moet! Maar we zullen er alles aan doen deze te verbreken...

Anoniem zei

gelukig heb je het record terug
maar ik kom ook terug

HenkG zei

@Danny: tunen deed ik al lang, maar op een houten baan merk het pas echt het effect van de verschillende aanpassingen. Inderdaad verwacht ik ooit ook nog onder de 5 sec te komen.

@Arnaud: ik verwacht niet anders dan dat een van jullie mij "eraf gooit".

@Steffer: je hoort nog van me.

@Gerard: leef je vooral uit