maandag 18 december 2006

Houten baan(tje)

Al ruim voordat deze blog bestond was ik begonnen met het maken van een houten racebaan. Helaas heb ik in mijn huis niet voldoende ruimte voor een grote meersporige baan (of ik moet mijn Scalextricbaan wegdoen... doe ik dus voorlopig niet), dus, na wat proefstukjes, een mini rallybaantje gefreesd - op een stuk 9-streep MDF dat ik nog had liggen (52 x 200 cm). Lattenframe eronder voor de stevigheid en een paar schraagjes van 4 Euri 95 bij wijze van tafel. As-ie klaar is kan ik met een hittegolf mooi buiten racen.

Van't zomer heb ik dat frezen buiten gedaan, want stof daar kan ik niet tegen. Ook alvast de eerste laag verf erop en nu eindelijk wat tijd om verder te gaan.
De kleur zal iets van zandkleur worden, ik denk dat ik dat met latex ga doen met wat pigment er door gemengd. Wat boompjes en wat polyurethaanschuim voor wat rotsen of zo. Misschien hier en daar wat - verwijderbare - obstakels, voor als ik met de Ninco trucks ga rijden. Als er niks tussenkomt, misschien nog wel klaar voor het eind van dit jaar. Ik hou jullie op de hoogte, maar wees gewaarschuwd: ik moet dat afbouwen op mijn zolder doen en daar ligt mijn racebaan. Kans is groot dat ik wordt afgeleid...

M'n Scalextric Meganes doen het prima: ze lijken er wel voor gemaakt! Op de Scalextric baan zijn ze er tricky om mee door te bocht te komen, maar hier gaat het perfect.

Kijk maar eens naar het volgende filmpje. Commentaar en suggesties uiteraard welkom.

Movie_wooden_slotracing_track
Hosted by eSnips

2 opmerkingen:

MJ zei

Leuk baantje Henk! Jammer dat je maar in je eentje kunt rijden;) Denk je eraan om nog ff op mijn weblog te kijken tussen de comments van het laatste topic? Staan misschien wat nuttige dingen tussen voor de 28ste.

Henk Gort zei

Net als bij echte rallyes dus!