zondag 14 september 2008

Baandecoratie

Het vervolg op een  post van ongeveer een jaar geleden.

Altijd op zoek naar auto's 1 op 32 met als doel hiermee TwentTrack wat aan te kleden.

Vaak staan bij autogerelateerde evenementen verkopers van modelauto's. 
Zo ook gisteren in Vroomshoop, alwaar het American Tukker weekend werd gehouden. (Hieronder daarom even een paar off-topic plaatjes.)

Sinds mijn laatste post was ik al eens tegen de Fiat 500F )1957) aangelopen en in Vroomshoop kwam ik mijn vierde aanwinst tegen: de 1959 Mini.


Nou mag je voor zes Euri vijftig geen topkwaliteit verwachten, maar ik kon het toch niet laten dit model eens naast de mini van Scalextric te zetten.


Wat opvalt is dat hier ondanks de lage prijs de deuren open kunnen. Maar ook dat de dankrand echt uitsteekt. Bij de Scalextric is het dak alleen maar wit geschilderd.


Nou ik het toch over decoratie heb: deze Mercedes 1857 met BP oplegger stond de afgelopen weken met die goedkope actiewinkel voor 6,95! Ook 1 op 32 en niets eens slecht. Een "echte" modelautoverzamelaar zou hier, na het hanteren van de "detaileringskwast" volgens mij nog best tevreden over zijn.


Deze was ik al eerder tegengekomen, ook in een outlet winkel. Ietsje duurder helaas, maar ik kon hem niet laten staan.


Ook al eerder behandeld, deze quad, maar hoort ook in deze opsomming van leuke (en betaalbare) baandecoraties thuis.De 2CV: bouwjaar 1952, de Vespa 125U: bouwjaar 1953, de Fiat 500F: bouwjaar 1957, de Mini: bouwjaar 1959 en de Mercedes truck met BP oplegger zijn van het merk "NewRay"

De Volkwagen: bouwjaar 1967 is van het merk "Kinsmart"

De Mercedes met Shell oplegger is van het merk "Welly".

De quad komt van Siku. Dit laatste merk maakt veel  landbouw- en grondverzetvoortuigen op schaal 1:32. Wellicht een leuk idee op een scene mee op te zetten van het aanleggen van een nieuwe stuk racebaan?

4 opmerkingen:

BK-Racing zei

Sjips, die mini is leuk !
Heb je op Slotforum al die nieuwe van Sclaextric gezien ?
Speciale Italian Job box en een Rally uitvoering.

FRANK103 zei

Heb je geen mooie corvette's gezien?

PorscheHarry zei

Ietsje duurder Henk? ;-) Leuke mini trouwens, typisch weer zo'n leuke auto voor de scenery voor weinig. Wees overigens blij dat de deuren van de Scalextric mini niet open kunnen tijdens het racen.

Dikke Leo zei

Jeugdsentiment, al deze "oude" decoratie. zecht het iets over je smaak, de baan of je leeftijd??
Hoe dan ook, als je er op die leeftijd nog zo goed uit ziet is het niet slecht en smaak heb je wel met deze modellen.