donderdag 4 september 2008

Harold is er klaar voor

Aanstaande zondag de Classic Cup bij SpeedTrack in Kampen.

"Rookie" Harold uut Ommen had al een poos een geschikte auto - de Ferrari 312 PB, maar die was nog niet "keuringsrijp".

Belangrijke regel: het kapje moet 20 gram zijn in de klasse voor open wagens.
Daarom eerst maar eens een stukje look (2 gram was voldoende) toegevoegd. Voorop, want wat extra druk op het schoentje kan nooit kwaad. Daarbij is het een relatief laag punt.Harold had zelf reeds het nodige freeswerk verricht om ruimte voor het lood te maken.Na enig bijwerken van dit frees werk kon er - ook bijgewerkt - lood worden toegevoegd.
Zoals nog net te zien is zijn er ringetjes tussen de achterlagers en de wielen aangebracht - een noodzaak bij deze auto, omdat anders het kroonwiel en het rechterwiel aanlopen.Een wat lastiger probleem bij deze auto is om de voorwielen de "grond" goed te laten raken. Als je de "hooghouders" (of hoe noem je die dingen) verwijderd drukken de wielen te hard op de grond en willen ze te veel rechtuit in de bochten. Dus deze nopje precies ver genoeg afgeschuurd.Niet te zien, maar op de plaats waar de draden/de busjes in het schoentje gaan even een druppeltje houtlijm laten lopen. Dat voorkomt (doorgaans) dat het busje er al te gemakkelijk uitschiet.

Het resultaat? Van de buitenkant niets aan te zien....
Totaal gewicht nu 86 gram, dus onder het maximale gewicht van 90 gram.

Wel een 6.3 sec. gedraaid op TwentTrack, met de originele (ik dacht P2) banden. Op deze baan worden meestal de beste resultaten gehaald met P3's. De auto blijft goed in het slot, ook in de krappere bochten en ook als je niet al te zuiver rijdt lig je er niet direct naast.
Dat beloofd dus wat.

Frank en Jan (wees mild met de keuring): dit is jullie kandidaat voor de Rookieprijs.Nog even met een paar andere karretjes gereden en bekeken.

Ook deze twee uitersten van Scalextric.
Kiek maar!

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

altijd mooi zo'n ferrari. om mijn sloter werkend te krijgen moet ik dus ook een keer bij je langs.....

Dikke Leo zei

Nog geen verslag van de Classic dus dan hier maar.
Gefeliciteert met het behaalde resultaat. het was weer een geweldige dag.