woensdag 18 maart 2009

Weer een thuisbaan erbij!

Zoals Gait uut Delden zelf al berichtte, werd het tijd dat er een vaste racebaan gebouwd werd.
Maar eerst de zolder aan kant. Kasten moesten naar beneden worden gesjouwd en zijn echtgenote onderhandelde daarbij dat er dat ook maar eens laminaat moest worden gelegd.

Bij het uitpuffen van al dat werk werd een baan ontworpen, zoals je ziet in bijgaande link.

Een tafel werd gebouwd waarop de baanstukken uitgelegd konden worden. Hoewel Gait wel baanstukken heeft voor nog drie van zulke banen, ontbraken alleen nog bochten met de kleinste radius die Carrera heeft. Zie zijn artikelen over de incomplete baan. Wel werden en alvast slipstroken gemaakt en wat voorzichtige testronden gedraaid.

Diameter toch altijd nog 80 cm. Na wat foute zendingen toog hij naar - of all places - ToysRus, die de stukken wel in voorraad hadden. De tafel had echter nog geen randen, en daar moest wel wat aan gebeuren. Ook ondergetekende ondervond dat, toen hij reeds in de eerste ronde de baan uit de vloog en de Mosler op de vloerbelandde.

Gelukkig heb ik connecties, dus was er al snel mooi materiaal gevonden voor het afmaken van "de bak".


Na wat knutselen...En een poging tot het maken van een overzichtsfoto... (volgende keer met een groothoek lens)Kon er eindelijk echt voluit gereden worden.
Natuurlijk eerst vader en zoon. De laatste heeft veel geduld moeten hebben!En toen mocht ik ook. Na wat "stofrijden" begonnen de baanrecords elkaar op te volgen.


Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

mooi geschreven henk
heb voor jou een uitdaging het ronderecoord staat op 5.794
en ja natuurlijk met een mosler

Dikke Leo zei

Leuk verslag van een leuke baan. Vooral het aantal bochtencombinaties vind ik erg leuk gedaan op de beschikbare ruimte.