woensdag 18 januari 2012

De beste !?

Na wat aanklooien met wat andere auto's de oranje McLaren maar weer eens gepakt.

Recentelijk voorzien van F15 banden - naar zeggen puur rubber, maar niemand durft het echt te zeggen. Dat die banden een lekker laagje grip op je baan leggen is duidelijk, want ook ander auto's die nog gewoon op P6 staan, rijden ook ineens weer een stuk beter. 
De auto, die ik al jaren in bezit heb, doet het nog steeds prima. Tijden in de 5.2 waren - ook op P6 banden - al redelijk routine. Maar met die F15's gaat het wel erg lekker. Wel oppassen dat je niet omklapt in de bochten - gummen gaat echt niet -, maar de banden brengen de pk's/32 wel prima op de baan. Ineens is daar "het gevoel".

Nu ben ik niet zo van de snelheidsrecords, maar vind ik het een uitdaging om zoveel mogelijk afstand af te leggen. 56 rondjes per minuten had ik al met verschillende auto's gehaald, maar 57 rondjes? Daarvoor moet je gemiddeld 5.263 rijden. Ga d'r maar aan staan ...
Toch maar proberen en bij de tweede poging (inmiddels bloeddruk door het plafond...):

De best gereden rondetijd tijdens deze rit:

Het record voor de auto staat op 5.066 voor een rondje

En dan nog dit: 7 rondjes na de record rit, vliegt het linker achterwiel van de as en komt vlak achter de auto tot stilstand. Kijk eens even naar de plek ... het is toch wel hachelijk!


5 opmerkingen:

FRANK103 zei

vet hachelijk zelfs!

Het is dit jaar erg rustig (bij mij) met slotraceuitjes, maar ik zie je in ieder geval bij het souterrain!

JBGood zei

Henk, wat zijn F15 banden?

HenkG zei

@ JBGood:
F15 is een compound dat door slot.it wordt geleverd.

HenkG zei

@Frank103: is dat een hint?

FRANK103 zei

@Henk: ik heb een lok gekocht bij iemand in Hengelo, en dat dat mooi te combineren met een bezoekje aan jou. Maar ben inmiddels van de trap gedonderd en een langer stuk autorijden gaat komende tijd niet. Maar wat in het vat zit....

NB ik ga wel binnenkort op mijn blog beginnen over een souterain raceauto... :-)