donderdag 15 maart 2007

Toch nog weer een Twents contact - update

Deze slotracefanaat - met veel technisch inzicht - vond TwentTrack al even geleden.



Gerard heeft thuis voldoende spullen om een baan van 45 meter te leggen, alleen moet dat (nog) in de huiskamer. Hij was al in zijn jeugd bezig geweest met slotracen, dus het schoolvoorbeeld van een herintreder. Ooit, als jonge knaap, had hij 100 meter (ik dacht Märklin) baan die hij verkocht om een bromfiets aan te kunnen schaffen. Bij de eerste kennismaking, een maand geleden nam hij mooie Carrera autos (1:32 en 1:24), zwaar voorzien van magneten, mee. Ook een mooie Revell BMW (zie de vandaag gemaakte foto in passende omgeving).



Die spullen kwamen op mijn Scalextric baan met standaard voedingen amper vooruit.
Ik introduceerde hem het magneetloze rijden en prompt werden de magneten - die zelfs onder het chassis geplakt waren - verwijderd. Gerard bleek een natuurtalent, want die avond reed hij al direct zonder magneet alsof hij nooit anders had gedaan en ik moest er al hard tegenaan om hem voor te blijven.
Nu een maand later is er door hem een machtig mooie Fly Capri (Evo3) aangeschaft die prima is uitgelood en ook al noemenswaardige tijden rijdt. Even ter vergelijking: MJ rijdt met zijn zwaar gemodificeerde Jägermeister Porsche 956 (en veel ervaring) op TwentTrack 6.0 sec. Gerard met deze Fly nu al 6.3 ! Dat belooft wat.



Gauw ook van deze Capri even een plaatje geschoten - dan weten jullie alvast wat er op mijn wenslijstje staat!
Toegevoegd 16 Maart: Jawel - ook Gerard doet een poging tot bloggen!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

zal wel niet er lang duren voor je er 1 hebt
kunnen we een ford race houden
heb weer lekker geraced

Anoniem zei

Hèhè, eindelijk concurrentie...:-P

Nee, gein. Die Fly Racings zijn erg snel, die motor is erg soepel en geknipt voor banen als Twenttrack. Maar met een zwaardere voeding maakt die Shark 21K uit m'n P956 KH toch wel het verschil hoor ;-).

Binnenkort op de Haarlering?

Grtz,

MJ

HenkG zei

Al enig idee wanneer die Haarlering weer berijdbaar is?

Anoniem zei

Nee, maar dat kan snel genoeg geregeld worden...

MJ