vrijdag 2 maart 2007

Race- en praatavond met MJ en Porsche Harry

Ondertitel: het nut van schuilnamen.

Geen nut zodra je bij TwentTrack op bezoek bent geweest. Je kop komt onherroepelijk op mijn blog. Tot nu toe "exposed": MJ, WJ, Frank103, John-uut-Z en nu dus de fameuze Porsche verzamelaar Porsche Harry. Maar dit even terzijde.

Veel gereden en geprobeerd, ook veel gekletst, zoals gewoonlijk bij de eerste "meeting".
Ik vond het een prima avond die we wat mij betreft nog vele malen mogen herhalen.



Uiteraard kon niet alles mee, maar als ik het goed begrijp is de verzameling Porsche 911 GT3 serie van Scalextric compleet (40 !!!!). Als ik het fout heb zie ik graag de juiste gegevens in de comments.

Gesnapt: onze tuningspecialist MJ keurt de Porsches. Toch nog steeds leuk "candidfotografie".

De inmiddels voor TwentTrack "traditionele" Camarorace. 10 minuten, het gaat om het aantal ronden. Geen magneten alleen zo'n 6 gram lood maar wel snel en vast in de bochten.
Voor PorscheHarry de eerste keer dat hij zonder magneet reed! Omdat we met z'n drieeen waren voor hem twee kansen om zich te profileren. Uitslag MJ 67 rondjes, PorscheHarry de eerste keer 57 en de tweede keer 72 rondjes - ja, ja, voor de eerste keer magneetloos! . Uit "bescheidenheid" zal ik mijn aantal ronden niet noemen, maar het mag duidelijk zijn dat ik deze thuiswedstrijd heb gewonnen.
Verbeeld ik me dat nou? Trekt-ie krom in de bochten?
Ja, en dan deze Porsche 956, van MJ dus. Inmiddels berucht. Wat rijdt dat kreng zonder magneet strak door de bochten en wat snel. Super getuned. Zie ook de foto van de onderkant. Side-winder dus! Toch is MJ er nog niet klaar mee: verlichting ontbreekt! Maar ja, die scholieren hebben ook nog niks te makken.
-

8 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk verhaal en leuke foto's ....
Keep up the good work!

FRANK103 zei

En heeft Harold Porscheharry de thuisbaan al klaar? Dan nemen wij de Ferrari's mee!! :-)

HenkG zei

@ Willem: thanks.

@ Frank: ik geloof niet dat die baan al weer ligt. En was dat al het geval geweest dan had je er niet mee kunnen rijden, want er zit geen "stroom" aansluiting op zijn zolder. Ja, ik weet dat je het tot kunst verheven hebt - jezelf uitnodigen, maar via mijn blog bij iemand anders? Hachelijk!

Anoniem zei

@HenkG en MJ
Ik heb een hele leuke (sorry, Gydo Thijs zou zeggen: Pleasante) avond gehad in Wierden. Ik dacht toch al iets te weten over slotracen, maar van kennis delen leer je meer blijkt eens te meer. Vooral zonder magneet en met lood met de Camaro’s, dat is echt rijden met concentratie. Zag je die sprong van 57 naar 72 rondes? Dat smaakt naar meer ;-) Dank je voor de gastvrijheid en die baan, dat is een technisch hoogstandje, dat zal de nodige tijd vergen, die echt onder de knie te krijgen.
Ik heb weer te hard geroepen merk ik, van de Scalextric Porsche 911 GT3R zijn ‘slechts’ 34 varianten bekend, maar al die 34 pronken hagelnieuw in mijn collectie. In totaal heb ik van deze GT3R 62 slotcars, uiteindelijk wil je ook met een aantal lekker scheuren over het circuit bij jezelf of bij een ander. Dit jaar komt de #99 Jet Alliance uit, dat wordt dan nummer 35.

@Frank103
Ferrari? Is dat niet dat Italiaanse merk dat het vaak af laat weten door storingen in de elektronica? Het is tenslotte een onderdeel geworden van Fiat J
Jammer genoeg bestaat mobiele stroom nog niet, maar heb ik de elektriciteit voor elkaar en daarna het baantje, dan zijn ook die Italianen welkom hoor.

Greetz,
PorscheHarry

Anoniem zei

@allen: vanzelfsprekend nodig ik mezelf uit! Ik blijf anders stille hints geven.
En Ferrari of Porsche, als het een model van Fly is rijdt hij van geen kant!

HenkG zei

@ Frank. 't is dat er geen geluid bij jouw commentaren zit, anders zou ik toch beslist niet van "stille" hints willen spreken. Enfin - die hints en zelf-uitnodigingen van jou hebben ondertussen in het slotracewereldje wel wat actie gebracht.

DaveKennedy zei

Hey nice blog! I'm going to have to add you to my links!

DaveK
SCNews

HenkG zei

Hi Dave,

thanks. As you can see your blog is in my links list too. Rest assured it's checked out daily by many Dutch slotracers.