zondag 2 september 2007

Auto's op TwentTrack (4 van ???)

Ach, gewoon maar eens weer wat plaatjes van een leuke slotcar.



Deze, een vaderdagkado van mijn zoon, heeft tot nu toe zijn tijd gesleten in de vitrine. De laatste tijd vind ik het eigenlijk zonde om slotcars niet te gebruiken, want, waar zijn ze nou eigenlijk voor gemaakt?



Dus rijden met die hap! Wat lampolie op de inmiddels knap droge bandjes en proberen maar.



De auto weegt 55 gram, magneetkracht 63 gram.
Toch is-ie gemakkelijk aan het driften te krijgen, want de bandjes zijn maar smal. Omdat er wel gewoon een standaard Scalextric motor in zit is de acceleratie enorm. Vooral in de langere (buiten) bochten niet te hard want hij vliegt op zijn kop. Ik heb het niet geprobeerd, maar het lijkt me dat deze wagen zonder magneet niet fijn zal rijden. Daarbij... waar moet je eventueel lood laten? Daar is echt geen ruimte voor. Wel makkelijke smeren met zo'n open onderkant.



Een 'test' en achtergronden kan je vinden op racebaan.com .

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Magneet eruit en lood op die plaats.

En karren met dat ding!

PorscheHarry zei

Lampolie op de bandjes, dat was het. Ik wist niet meer wat op de bandjes gedaan moest worden en kreeg door de wasbenzine echte 'burning rubber'. Leuke slotcar overigens met echte race Gulf kleuren.

HenkG zei

@porscheharry: lampolie, maar ook weer niet te vaak (kort) achter elkaar. Dan worden de bandjes slap en gaan los om de velgen zitten. Dat is echter weer op te lossen door een of twee keer de bandjes met spiritus te behandelen. Een nieuwe, die ik bij SpeedTrack zag: banden die reddeloos lijken een keer insmeren met fietspoetsolie en een dag laten intrekken. Je kent zie niet terug!

MJ zei

De ultieme sportwagen; dat is de Caterham!:D Jammer dat je van zo'n model geen goede 1:32 interpretatie kan maken, omdat je daar de ruimte niet voor hebt.

@ Harry: je moet lampenolie afwisselen met wasbenzine, laten we zeggen in een verhouding 1:4. Heb je de bandjes 4 keer met lampenolie gedaan, dan moet je na het rijden ff weer wat wasbenzine gebruiken en vervolgens weer wat lampenolie na een aantal rondjes. Zou houd je je banden in een goede conditie.

Willem S zei

Is deze bedoeld voor de classic race ? ;-)