woensdag 27 augustus 2008

Voor je het weet heb je een ...... verzameling (1 van ?)

Even aan de onderwerpsarmoede ontsnapt: een themaatje bedacht.

Ik ben niet echt een slotcarverzamelaar - zei hij die er al over de 100 heeft -en al helemaal niet op zoek naar een bepaald merk of type. Op mijn zeer bescheiden Corvette (10) collectie na. Na de aanschaf van weer een leuke kar - de Spirit Ferrari 512 - kreeg ik ineens "de geest": hoeveel Ferrari's heb ik eigenlijk?

Nou, kiek maar!


Dit was de eerste.
Insiders weten dat ik ooit "per abuis" (sorry Frank) wilde beginnen aan een modelbaan, maar daar op terugkwam toen mijn oog op een Scalextric startset viel..
Het aangeschafte modeltreinstartsetje werd een jaartje later ingeruild voor deze 156 "Sharknose".
Nooit mee geracet, wel mee gereden. Heel voorzichtig. Want wat acceleert dat ding zeg! Met de originele Scalextric voedingen is dit niet onder controle te houden.
Pas sinds ik een regelbare/gestabiliseerde voeding heb wordt het leuk. Maar dan wel op 9 Volt.

Bij dezelfde inruil verkregen: de rode 330 P4. Met verlichting - alleen chronologisch nogal fout, nl. Xenon. Rijdt uiteraard met de originele magneet (trekkracht 2.7 x het gewicht van de auto) prima, maar is ook zonder magneet prima te rijden.
De gele heb ik later aangeschaft, om te kunnen racen met twee gelijkwaardige auto's. Op de een of andere manier krijg ik ze echter niet gelijk.
De volgende was de (weer gele) 360. Nee, zo uit de doos geen slotcar, maar een Revell Easy kit geplaatst op een slot.it HRS chassis. Bedoeld om mee te rijden in de FiaGT slotrace klasse. Daarom ook de spoiler - John uut Z kan je precies vertellen waar die spoiler ooit op zat - die in die klasse verplicht is. (John ik daag je af en toe uit: houdt je wakker!)
De rode 360 moet nog een slotcar worden. Nu dient hij alleen als decoratief element.

Daarna werd het slot.it bouwpakket van de Ferrari 312 PB aangeschaft. Nu om bij SpeedTrack in Kampen mee te kunnen doen aan de door FrankSlot georganiseerde Classic races (overigens ook een clubklasse bij SpeedTrack) en later bij Slipstream. PLUS op 7 september a.s. al weer een keertje in Kampen.
De 512 M op de foto hierboven tikte ik afgelopen weekend op de kop. Tweedehandsje voor een zacht prijsje. Schijnt bezit geweest te zijn van een bekende slotracer die niet meer onder ons is.
Ik zal er zuinig op zijn. Rijdt best leuk maar niet erg snel. Gewoon gekocht omdat ik hem mooi vond.
Is trouwens lijkt me wat aan de grote kant, maar dat kan ik mis hebben (John?).
Nah... weer mooi een post geschreven.
Nog maar een paar overzichtjes dan.


Voor de fotoliefhebbers: Nikon D60 op 1600 ISO! Bestaand licht, dankzij de VR (vibratie reductie) met lange sluitertijden toch lekker uit de hand. Is dat weinig ruis of niet?

9 opmerkingen:

arnaud zei

"Op de een of andere manier krijg ik ze echter niet gelijk."

- dit probleem ken ik ook met mijn twee aston martin. Alle twee exact gelijk en toch rijdt de één beter. snap ik niet, maar blij te horen dat er meer zijn met dat probleem.

PorscheHarry zei

Dat zijn weer mooie foto's Henk en het zal een hele klus zijn geweest die hele verzameling Ferrari's steeds naar een andere bocht te verzetten. Niets voor jou? Ferrari's sparen? ;-)

FRANK103 zei

Ik vind het een prachtige verzameling! Het is dat ik geen slotraceautoverzameling er op na wil houden, maar die ferrari 512 (porscheharry had er ook eentje te koop) vind ik erg mooi! En ik heb ook te lang getreuzeld met die scalextric 330p4, belachelijk dat ze daar nu alleen een gele van op de markt brengen! Mooie verzameling Henk! En de ruis is ook niet noemenswaardig, hoewel dat op een blog nauwelijks valt te beoordelen.

Willem S zei

Zeer leuk zo om te zien dat er meer mensen zijn met een gekte ;-)
Ik zal misschien ook maar eens een verzamelingetje neer zetten.
Mijn fleischmann of toch de slot-it collectie ? Hmm misschien dan de porsche's van Fly tja de lola t70 is ook wel een mooie reeks.... Ik zal er s over na denken. Wellicht voor op de nieuwe blog ? www.scrapitz.blospot.com...

John zei

Leuke verzameling zo. :)
De maten van de Spirit 512M kloppen volgens een test in GSR van juli 2003 goed. Hij is 8% te kort en 2% te laag, de breedte en wielbasis wijken minder dan een procent af.

John zei

Ik zie net dat er nog een raadspelletje in zit. De spoiler op de Ferrari 360, komt die van een Proslot Porsche 911 GT3?

HenkG zei

@John: de spoiler? Absoluut correct!

Dikke Leo zei

Leuke verzameling, maar het leukste vind ik dat er ook mee gereden kan worden. De meeste verzamelaars kijken alleen.
Keus genoeg dus voor de komende classic waar we elkaar zeker tegen komen.

Steffer zei

HenkG? HenkF(errari)