zaterdag 30 oktober 2010

Beter licht

Zoals jullie ongetwijfeld wel eens is opgevallen, waren er altijd wat problemen met PorscheHarry... zijn lengte althans.
Deze graaggeziene gast op TwentTrack stootte zijn hoofd regelmatig aan een oude lichtbak boven het "servicestation" (de vervanging daarvan is oud nieuws), maar vooral ook de grote TL balk. Het maken van goede foto's is ook niet mogelijk doordat PorscheHarry's hoofd zwaar overstraald werd, Ook het geval bij een kleinere TL buis (achter Arnaud - ook al niet de kleinste). De situatie is aangegeven op bijgaande foto:















Het werd tijd dat hier iets aan gedaan werd. Deze week kwam het er eindelijk van.

De dubbele bak, die er overigens toch al ongelukkig hing (nog maar 29 jaar hoor), werd vervangen door een enkele, die achter de dwarsbalk van het spant kon worden weggemoffeld. Zo hou ik wel mooi licht op de kast:
















Geen "heethoofdige" PorscheHarry meer. Dit moet de tijden toch ook ten goede komen, want hij kan nu het hoofd koel houden.

Voor de totaal verlichting hangt nu, bijna in de nok, een 120 cm TL balk. Spatwaterdicht. Voor het geval er gasten al te hard kwijlen bij het bewonderen van TwentTrack ;)
Hier meegefotografeerd, maar het is natuurlijk de bedoeling dat deze uit beeld blijft, ook bij lange slotracegasten.






















Ook de overstraling van het probleem links op de eerste foto moet nu geschiedenis zijn. Gelijk daarmee nog een veilig plekje voor een reserve TL buis (midden bovenaan de foto).

2 opmerkingen:

Firefighter zei

Dat is goed nieuws. Vanaf nu nog meer topfoto's van Twenttrack!

PorscheHarry zei

En ik al die tijd maar denken dat het mijn aureool was die me bijscheen ;-)