zondag 4 februari 2007

Slottrackdag Het Kasje

Vandaag was de open dag voor slottrack "gebruikers" bij Het Kasje in Driebergen.

Hier de eerste foto's. Vandaag heb ik even geen puf meer, dus morgen meer.

Als je toch erg nieuwsgierig bent kijk dan even op de blog van frank103 , de enige echte slotracejournalist die mij dus de loef weer heeft afgestoken.







7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, wat is de loef afsteken.

Anders gezegd: wat is een loef?

Raar woord: loef

waarom niet Loev?

En waarom steken we een loef of loev?

Maar goed: ik was inderdaad sneller, typisch geval van eerder weggaan en minder reistijd.

Maar ik vind jouw foto's ook erg leuk om te zien! Ik wacht op deel 2!
(blijf nu niet de hele tijd, maar kom morgen wel terug)

Anoniem zei

Iemand de loef afsteken = hem overtreffen.
De loef afsteken betekent letterlijk dat een zeiler zijn boot zodanig stuurt dat hij de wind (de loef) uit de zeilen van een andere zeilboot haalt.

En zover mijn zoektocht op google

Kliko Green zei

Het is vandaag morgen!!!

FRANK103 zei

Een zeilboot?

Anno 2007 hebben we verbrandingsmotoren om boten en auto's mee aan te drijven. Die loeven mogen van mij naar het museum (wikepedia is ook goed), naast de zeilboten.

HenkG zei

@ Willem, moet een fries dat opzoeken op google?

@ Frank, als je goed opgelet had bij je bezoek aan Twenttrack (de baan, niet de blog), dan had je de oorzaak van mijn taalgebruik kunnen ontdekken...Kameleonboeken...

FRANK103 zei

Ik heb ze gezien, onder in de kast waar de corvette's ook in staan. Ik zal er niet teveel over uitweiden (maar dat ga ik dus wel doen!), de schrijver Roos woonde bij mij in het dorp en de feitelijke omgeving waar de verhalen zich afspelen zijn ook niet in Friesland maar in Noord-Holland. Als je dat graag wilt toon ik je binnenkort (foto's van) de enige echte molen de Woudaap! De plaatselijke boekhandel heeft een standbeeld van de Kameleon.
En loeven afsteken komt me dus niet geheel onbekend voor, alleen als reactie hier natuurlijk wel! En dat alles in het kader van: een weblog is er tot aller plezier!

HenkG zei

Die Woudaap wil ik zeker wel eens zien. Ik weet bijna zeker dat er op dit comment van jou uit Friesland een reactie zal komen!