vrijdag 4 september 2009

Marathon - 3

Deel drie van het verslag van mijn "quest for concentration": Indy Cars.

Het blijkt moeilijk om foto's van de originele auto's te vinden. Van de Scalextric Dallara "Delphi" komt deze er het dichtste bij, maar het is zeker niet de juiste.


Hoewel ik ooit - in december 2007 - eens een rondje van 6.4 heb gereden met dit model, had ik dat sindsdien bij lang na niet meer gehaald. Wellicht door "ontwenning" vanwege veelvuldig rijden met slot.it's. Deze keer echter lukte het me toch regelmatig een 6.7 te rijden en enkele 6.6-jes. Top tijd was bij deze "oefening" 6.679 met 43 rondjes in vijf minuten, zonder de-slots.


Onderstaande "echte" komt aanzienlijk dichter bij de Scalextric uitvoering.


Hij is om onduidelijke redenen wat moeilijker in de baan te houden dan de Delphi. Een toptijd van 6.630. Wel drie keer naast het slot. Gelukkig recht voor mijn neus, zodat ik toch nog 42 rondjes in vijf minuten reed.


En uh, waar blijven die leerzame commentaren .... afgezien natuurlijk van de verhelderende inzichten in het "saunagebeuren", afkomstig van de heer 5x20+3?

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Pffff, ik zeg al niets meer....

Ik vind dit soort 1 zitters ook best leuk om te zien, maar fatsoenlijk lood plakken lukt niet. En dan hebben de ninco's ook nog van die meesturende wielen.

Hachelijk?

Dikke Leo zei

Ik heb ooit met dit soort auto's gereden maar het bleek niet bij mijn rijstijl en portemonee te passen. Ik heb meerdere Ninco's kapot gereden en blijf het kwetsbare auto's vinden die niet sneller zijn dan de Slot-it en dus voor het racegevoel weinig roevoegen.
Maar een paar maand geleden heb ik weer 1 gekregen waar ik lekker aan kan sleutelen want het blijven wel mooie modellen om te zien en voor een verslag is een mooi plaatje natuurlijk ook niet verkeerd.