zondag 23 januari 2011

Auto's op TwentTrack 8 van ????

Ninco Moslers zijn populair onder slotracers,. Niet onterecht want het is een auto die tot de verbeelding spreekt.
Daarbij heeft Ninco een flink aantal liveries, maar ook speciale uitvoering op de markt gebracht, waaronder het onderwerp van deze post: de LeyJun livery in Lightened uitvoering: een polycarbonaat chassis (waarbij de motor met schroefjes is vastgezet) en een superlicht interieur (dat een laag zwaartepunt moet opleveren).














De echte kenner is bij het zien van bovenstaande foto al iets opgevallen...
Maar eerst de "uitleg":

Zowel op het oude Scalextric TwentTrack als op de nieuwe houten uitvoering heeft deze auto in zijn orginele uitvoering vreemde nukken. Het wil namelijk gewoon rechtuit. Met lood, zonder lood voorin, in het midden of waar dan ook. Van alles geprobeerd: flexen, niet flexen, schoentje met en schoentje zonder veertje, voorbanden met dikke, dunne, hoge, lage, met grip of zonder grip die werden geprobeerd konden dit probleem niet verhelpen. Hij vliegt in enkele bochten en op de kruisingen heel vaak gewoon rechtuit.
Ook de rondetijden zijn niet om over naar huis te schrijven, laat staan op dit blog.

(Hier nog een foto van de auto in de Frank103 bocht:















Balen, want ik vind juist deze livery erg mooi. Zou een normaal chassis dan misschien toch beter zijn?
De laatste tijd bij de bekende handelaren in ons land niet verkrijgbaar, door importeursperikelen noopten mij enig geduld op te brengen. Toen dat geduld op was maar in de USA besteld . Om de bestelling "rendabel" te maken gelijk ook maar een slot.it angle-winder kitje meebesteld. Prima prijs, inclusief verzendkosten nog iets voordeliger dan aangeschaft in eigen land.

Het overbouwen was snel gedaan. Natuurlijk gelijk het slot.it kitje er maar in: kan ik mooi P6 gebruiken.
De motor met hot glue vastgezet.















Close-up ziet dat er zo uit:




















...en het probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon, tenminste, na toevoeging van wat lood voorin. Prima wegligging en tijden in de 5.5 !!
Eindelijk lol in deze auto.

Nog even een foto met wat soortgenoten  in de achtergrond:


4 opmerkingen:

Mark zei

In een woord....."SMULLEN"

PorscheHarry zei

Bob is de Mosler kenner, dus nu ben ik erg benieuwd of hij heeft ontdekt wat ik (als ander merk geïnteresserde) heb gemist op die bovenste foto :-)

FRANK103 zei

fraaie wagen! bord is iets minder..... :-)

Mark zei

Mij vallen er wel 2 punten op!
geen trekoog aan de voorkant, (met gebruik zal deze zijn los geraakt) En de chassis is niet standard, bij de origineel uitvoering was deze doorzichtig.