zondag 30 januari 2011

De mooiste!

Ik durf het aan. Ik denk ook dat Porsche Harry het aandurft.


De bewering dat "Het Souterrain" de mooiste slotracebaan van Nederland is.

Niet waar volgens jou? Laat zien en bewijs het! En nodig ons uit...
Zeker Slipstream is schitterend. Het Kasje is absoluut de moeite waard, maar welke particulier heeft zelf (lees: alleen !!) zoiets op zolder, in zijn kelder of in zijn schuurtje gebouwd?
Niet alleen mooi bij eerste aanblik, maar je blijft kijken naar de details - niet alleen binnen de baan, maar ook daar buiten. (Kijk ook eens hier - het blog van Steffer) die ook al eens een bezoek bracht in dit paradijs voor slotracers.
De muurschildering is door een vriend van Marc gemaakt en verdient ook een bijzonder groot compliment. Over “trompe-l’oeil” gesproken! Natuurlijk doet deze schildering sterk mee bij de eerste indruk, maar zelfs als deze wegdenkt blijft mijn bewering staan!

PorscheHarry en ondergetekende waren vandaag op bezoek bij Marc Stouten en zijn gezin, alwaar we zeer gastvrij werden ontvangen. We konden gewoon niet wachten om te gaan kijken, hoewel de koffie met gebak meer dan prima smaakten. (Zie ook Marc's blog_)

Je had onze monden moeten zien openvallen. Geen woorden kunnen vinden, stamelen of zoals de Engelsen zeggen: flabbergasted!Een droom en niet alleen het uiterlijk. De baan rijdt ook nog een erg goed en is net zo uitdagend als menig clubcircuit. Voldoende ruimte en rijlengte om het gas eens flink los te trekken, maar ook uitdagend in bochten, waarin je geen enkele boogstraal meer dan een keer tegenkomt. Twee haarspeldbochten met “squeezes”, dus een echte “racing corner”. Tricky hoogteverschillen waardoor je goed op je rempunten moet letten.
En als extraatje ook nog een drie aansluitpunten zodat je, zoals Marc zegt, de baan op drie verschillende manieren kan beleven.
Bij deze tekst laat ik het. Er zijn nog veel meer foto’s, maar ik wil PorscheHarry niet in de wielen rijden. (Wel op de baan, niet op het blog). Ik hoop later nog een filmpje te kunnen laten zien.

Geniet!

5 opmerkingen:

MarcStouten zei

wat een schitterende reportage!!

Mooie foto's. Eindelijk foto's gemaakt door een echte fotograaf.

Vond leuk dat jullie er waren vandaag.

Een nieuw beroep? Baanrecenseur!

Ben niet partijdig, haha!

HenkG zei

@Marc: wacht maar tot je Harold's verslag hebt gezien.

PorscheHarry zei

Jullie zijn ditmaal het snelste ;-)

Morgen volgt mijn verslag.

MarcStouten zei

@Henk: ben benieuw morgen naar verslag.

@Harold: ben vanavond een stuk of 8keer onder de 9 sec gedoken!! Bij heats van 5 minuten (tip van Henk). Sta nu op de 2e plek en op 60 honderste van seconde van jouw tijd verwijderd. Hoop dat die gauw gaat sneuvelen, haha!

HenkG zei

@Marc:hoewel misschien even pijnlijk, was het toch nuttig dat wij je even aan het schrikken hebben gemaakt. Vanmorgen had je zelfs nooit gedacht onder de 9 seconden te kunnen duiken. Succes met het terughalen van het record in eigen huis.