maandag 24 november 2008

Open dag bij "de Bunker" - deel 2

Kijk vooral ook naar Porsche Harry's verslag.  En vergeet die van Dikke Leo niet. Dat ziet er weer degelijk en zeer compleet uit.
Samen met hem bezochten we deze open dag van "de Bunker", die vooral lokaal publiek trok. Wellicht met als doelstelling leden te werven. Natuurlijk ook de nodige "echte" slotracers, die uiteraard ook op de minibeurs afkwamen.

 Helaas moet ik het deze keer wat beperkt houden, want een of ander virus heeft het van mijn weerstand gewonnen met daarbij ook nog eens een spierpijn van heb ik jou daar.  Enfin, niet klagen maar bloggen. Zie hier mijn poging.

Naar de kelder. Dat klinkt wat dramatische, maar dat is de manier om "De Bunker" te bereiken. De kelder (of souterrain voor de francofielen) onder een garagebedrijf.Via de bruine deur kom je binnen in een het eerste gedeelte van deze enorme ruimte. Scrapitz en Slotracing Friesland hebben daar wat interessante waar uitgestald. Een klein deel van deze waar is - tegen betaling - inmiddels overgebracht naar TwentTrack, waarover later meer.Het eerste dat je na een reis anderhalf (en voor Porsche Harry zelfs twee uur) aantrekt is de catering: koffie en pepernoten.


Willem S. deed het woord en "lokte" de bezoekers om mee te doen aan de wedstrijd: wie rijdt binnen drie ronden de snelste tijd. Hoofdprijs een Scalextric racebaan.


Bij een bezoek aan "de Bunker" kan je natuurlijk niet om Gerrit heen: toch wel het meest prominente lid van deze club.


En die Porsche Harry maar fotograferen:


De "winkelbediende" (dochter ?) van Slotracing Friesland deed ook een gooi naar de prijs. Hier in opperste concentratie voor de start. 


Maar even wat overzichtjes.
Op de voorgrond de "prijs".


Details zijn ook altijd leuk. Een pitgebouw mag natuurlijk niet ontbreken. Maar...wat doet die truc-in-verkeerde-schaal nou op dat dak?


Deze is ook fraai. Een bromfietsband (?) "camoufleert" de tijdmeting. Als het niet te koop is maak je het gewoon zelf.


En dan komt toch Dikke Leo nog opdraven en natuurlijk willen we de gedremelde Caterham nader bekijken. Zo gezien lijkt het wel een "alien".


Zo krijgen de lampjes hun voeding dus.


En, zoals je bij Porsche Harry kan lezen, was er nog een project te bewonderen. 
Bijgaand "the making of" zijn foto's. Zo maar op tafel, tussen de handel van Scrapitz.


En dan voor de liefhebbers - en vooral voor Frank103 - twee Tizzuns, die we aantroffen elders in de kelders. Met dien verstande, dat ik geen prijsvraag uitschrijf. Niet in de laatste plaats omdat ikzelf ook niet weet wat deze auto's moeten voorstellen.
Het was weer mooi, maar helaas geen mooi weer. Toch denk ik dat "de Bunker" van een succes mag spreken, gezien de flinke aanloop die we hebben mogen aanschouwen. Van baby's tot oma's.

Misschien nog eens een evenementje met wedstrijd voor de landelijke slotracers?

5 opmerkingen:

FRANK103 zei

Leuk verslag Henk, net ff anders dan Leo en Harold. En die pepernotenfoto is natuurlijk ook top!

Dikke Leo zei

Als altijd weer een schitterend verslag van het evenement zoals jij het beleefd hebt met een prachtige serie foto's. Het is zeer gewaardeerd dat jullie aanwezig waren.
Beterschap met de 4 russen en tot ziens.

PorscheHarry zei

Je kan bijna een onderwerp beginnen over wat ik allemaal door de lens heb gezien :-)Leuk verslag Henk en beterschap!

Willem S zei

Hallo Henk, Allereerst natuurlijk Beterschap!!!
Leuk om te lezen dat je er plezier aan beleefd hebt.
Helaas was ik niet echt in de gelegenheid veel met jullie te spreken maar wellicht een volgende keer.

Steffer zei

Pepernoten? Lijken wel hondebrokken!!