zondag 28 januari 2007

Bezoek uut A, H en Z

Vandaag had ik bezoek van Frank103 - ik heb mijn roeping voor journalist gemist - uut A, MJ - ik ben anti-magnetisch - uut H en John - ik heb mijn zaakjes technisch dik voor mekaar - uut Z.Ze waren een dagje uut op TwentTrack. Zelf heb ik niet veel foto's kunnen maken, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat er op één of twee andere blogs (Frank103 en MJ dus) gezegd gaat worden. Het geflits was tenminste niet van de lucht.

Als extra 'attractie' een echte 'stoefbak'. Voor de luu oet 't westen - stoev'n is stuiven - inderdaad het stofzuigen nadien heeft zeker 2 uur in beslag genomen. Ben benieuwd naar de foto's van Frank.Mijn baan blijkt gelukkig zelfs Frank103 bestendig, hoewel hij zelfs assistentie van een staatsgevaarlijke vandaal incl. Dodge Viper meegenomen had: na zo'n 4.5 uur racen niet meer kapot dat een houten hekje dat prima te lijmen valt.
Zie bijgaand ook nog een kleine filmimpressie:

28_1_kort_filmpje
28_1_kort_filmpje....
Hosted by eSnips


We hielden een race met Camaro's: ieder 10 minuten op baan 1 en 10 minuten op baan 2.
Hoogste aantal rondjes in 10 minuten MJ, nl. 72. Buiten de wedstrijd werd het baanrecord voor het aantal rondjes in 10 minuten neergezet, nl. 91. Door Frank103 notabene met een Spirit (type even kwijt - ik kan mij handschrift niet meer lezen door de waas bloem en cacaostof).


Winnaars: MJ en HenkG, want helaas verstoorde het door Frank103 meegenomen geheime wapen vooral de prestaties van de belanghebbende en de andere gast John uut Z.

De hachelijke rode Scalextric Ford GT 2003 - ongemodificeerd (!) haalde een rondetijd (lengte van een ronde is 15:45 meter) van maar liefst 5.659, hetgeen aardig overeenkomt met een Ninco Toyota Supra ook ongemodificeerd. Wie zei ook weer dat er met Scalextric niet te racen valt?

6.625 met een Ninco Honda NSX zonder lood en magneet door John uut Z mag ook zeker niet onvermeld blijven.

Ik vond het prachtig, vooral te bedenken dat hier een autorit van bijna twee uur heen en nog een keer terug voor werd afgelegd.

11 opmerkingen:

FRANK103 zei

Mooi stukje Henk!

We waren om 19.45 thuis, na een noodzakelijke stop bij de Mc.

En de Spirit is een standaard Reynard. Heb je al verteld over die 4.779?

Het was een groot succes, zo'n bezoek(je)! En het geheime wapen heeft gewerkt!

John zei

Topdag gehad Henk. Ik ben niet zo'n prater dus merk je er weinig van als ik me amuseer.
Die NSX was een beetje een experiment, dit was pas de tweede keer dat ik op een Scalextric baan reed en de eerste keer deed geen enkele Slot.it compound het er goed op. Daarom zaten er onder de NSX NSR banden en dat gaat dus perfect. :)

HenkG zei

Oeps, sorry Frank, ik was al zo onder de indruk van die 91 rondjes. Inderdaad, de Reynard, 4.779 seconden, minder dan 1/10 van het baan record.

Wel met magneet, maar dat heeft die recordhouder Fly-met-slot.it-achterbrug ook.

John,

zag er goed uit wat je meebracht en hoe je er mee reed, alleen die kleine opdonder leek het wel op jou gemunt te hebben....

Madelon1 zei

@Henk: Kleine opdonder?
Ik zou Frank niet echt klein willen noemen...
Tenzij je zelf boven de 2 meter bent?

MJ zei

John, je had er Cartrix onder moeten gooien! Ik heb rondjes gereden die ruim 0,5 seconde sneller waren:P 6,1 met mijn Mosler (NC-5) en 6,0 met mijn P956 en Nissan R390:D

Verder heb ik mijn ogen uitgekeken op die auto's van jou, John!

Het was een fantastische middag, en die baan blijft gewoon ontzettend lekker om te rijden. Na twee middagen Twenttrack heb ik 'm nog steeds niet in de vingers...

John zei

Naderhand ben ik nog iets sneller gegaan, toen ik met WJ reed. Na een paar rondjes 6.4 was er ineens een uitschieter van 6.226. Snel genoeg voor een toerist. Iemand die echt kan rijden zou er nog wel een stukje van af kunnen knabbelen.
Cartrix banden heb ik nooit geprobeerd, een beetje onbekendheid zeg maar. Nadat je zei dat je de grip op je baan er mee had weggereden besloot ik ze dan maar niet te gaan proberen. De NSRs die onder de NSX zitten zijn zo goed als onderhoudsvrij. Alleen geschuurd, voor de rest niet meer aangeraakt. :)

HenkG zei

Madelon1: mooie twist...

Voor niet ingevoerden die door jou nu op het verkeerde been zijn gezet: hier werd natuurlijk de minivandaal W (zie foto) bedoeld. Op de loer om John van de baan te rijden.

FRANK103 zei

Wesley (de vandaal) vroeg of het mogelijk was om nog meer kruizingen in de baan in te bouwen! Hij heeft zich kostelijk vermaakt!

FRANK103 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
MJ zei

Ik weet niet wat het is met Cartrix. Cartrix legt wel degelijk rubber neer, maar dat wordt ook weer uitgegumd door Scalextric banden. Slot.it P2 hield nog wel grip, Ninco ook, Fly Racing niet, en verder weet ik het ook niet...:S

Maarja, ik raad aan ze 'ns te proberen, om de kosten hoef je het niet te laten:)

Ik kan niet wachten tot zondag, en al helemaal niet tot het bezoek aan Wormer!

Madelon1 zei

Nu begrijp ik waarom Wesley zo verwend werd na het dagje racen!
Ik zeg niets, maar het was iets met kaarten en steken laten vallen of juist niet en dan binnendoor steken?!